30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Welkom op HET Nederlandse BMW 02 forum
Plaats reactie
Gebruikersavatar
FunPlay
Site Admin BMW 02 Club NL
Site Admin BMW 02 Club NL
Berichten: 3784
Lid geworden op: 04 mei, 2004 19:27
Locatie: Lunteren
Contacteer:

30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door FunPlay » 30 oktober, 2012 12:47

Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!
Bron: AutoWeek.nl

Bam, meteen een harde maatregel in het regeerakkoord: de MRB-vrijstelling voor oldtimers komt te vervallen. Zo blijkt uit de maatregelen van VVD en PvdA die zojuist zijn vrijgegeven.

Veel details hebben we niet, omdat de partijen niet al te diep op hun plannen ingaan. Maar de maatregel zelf is evengoed duidelijk. "De vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers wordt vanuit milieuoverwegingen afgeschaft." Die 'milieuoverwegingen' leveren de overheid dan wel 156 miljoen euro per jaar op. De details van de plannen zullen we pas diep in 2013 te horen krijgen, simpelweg omdat dit slechts een algemene beslissing is. Het beleid zal nu moeten worden uitgewerkt door een nieuwe Minister van Financiën (of liever gezegd, zijn staatssecretaris).

Dus of daadwerkelijk alle oude auto's aan de beurt zijn of dat de leeftijds-ondergrens een forse ruk naar beneden maakt (een reëele optie) weten we simpelweg nog niet omdat de politiek dat zelf nog niets eens weet. Wel een ander punt: dit is typisch een maatregel waar de Tweede Kamer zich heel hard tegenaan gaat bemoeien. Zo werkt de politiek; de VVD vraagt als regeringspartij om verzachting van de maatregel om de echte liefhebbers te ontzien, het kabinet gaat akkoord, en de VVD is niet langer de boeman. Dat soort dingen wordt vaak genoeg vantevoren afgesproken. Maar dat is vooralsnog speculeren.

Kijken we verder naar de belastingopbrengsten van deze maatregel, dan rekenen de partijen pas op extra geld vanaf 2014, dus het ligt voor de hand dat de maatregel dan pas ingaat. De VVD sprak zich voor de verkiezingen uit tégen afschaffing, de PvdA was voor. Het moge duidelijk zijn welke partij in dit geval aan het langste eind heeft getrokken.

Deze maatregel hing al een tijdje in de lucht. Dit onder meer vanwege de milieubezwaren van linkse partijen, maar ook vanwege de toenemende hoeveelheid belastingvrije auto's die rondreden als 1e auto. Iets wat slecht was voor de schatkist.

Bovag laat in een eerste reactie weten de maatregel nogal rigoureus te vinden. "Je straft hiermee de liefhebber, en bovendien doe je het rijdend nationaal erfgoed niet veel goeds aan", aldus woordvoerder Paul de Waal. "Wij pleiten voor aanpak van het misbruik van de regeling, zodat de echte sleutelaar wordt ontzien. Op deze manier is het wel erg van dik hout zaag men planken."

Dit bericht oogt natuurlijk merkwaardig gezien het bericht van afgelopen week dat de vrijstelling veilig leek. Helaas is dit de wondere wereld van de politiek. Het is logisch, als je snapt hoe het werkt. Het beleid van het vorige kabinet loopt door tot er een nieuw kabinet zit. Atsma besloot (onder druk van Financiën) als staatssecretaris van Milieu vorige week dat er geen behoefte was aan nieuw beleid op dit punt. Tot zover helder. Maar dat Rutte en Samsom ondertussen andere plannen aan het smeden waren voor het nieuwe kabinet, daar staat hij helemaal buiten. Dus hoe tegenstrijdig het ook klinkt, totaal onlogisch zijn deze berichten niet. Nog zo'n politiek punt: vermoedelijk wordt Frans Weekers opnieuw staatssecretaris van Financiën. Hij altijd was fel tegen afschaffing van de vrijstelling. Echter krijgt hij straks 'van boven' (het regeerakkoord) , de opdracht mee om de vrijstelling af te schaffen. Dus hij zal wel moeten. Maar tot het belastingplan 2014 volgend jaar daadwerkelijk is aangenomen, blijft er hoop.

http://www.AutoWeek.nl/autonieuws/21089 ... rs-vervalt
'71 BMW 2002 Sedan (Chamonix)
BMW02Club Forum moderator


Een BMW02 is "Fun to Play"

Gebruikersavatar
FunPlay
Site Admin BMW 02 Club NL
Site Admin BMW 02 Club NL
Berichten: 3784
Lid geworden op: 04 mei, 2004 19:27
Locatie: Lunteren
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door FunPlay » 30 oktober, 2012 12:52

Moderator:

Eerst was er sprake dat de Vrijstelling van Wegenbelasting ongemoeid zou blijven.
Blijkbaar heeft men geld geroken en heeft men dit toch weer ter discussie genomen.

Vervolg van de discussie uit het oude topic MRB vrijstelling oldtimers blijft kan hier verder gecontinueerd worden.

Gebruikersavatar
loentje
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 2271
Lid geworden op: 24 maart, 2003 10:58
Locatie: tussen Den Bosch en Eindhoven
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door loentje » 30 oktober, 2012 13:05

Mooi,

het volgende na onze vrienden van de PVDA gestuurd

Geachte heer/mevrouw,

Via deze weg wil ik reageren op het regeerakkoord welke gisteren is gepresenteerd. Ik ben persoonlijk een VVD stemmer, meeste punten kan ik me vinden maar over één punt wil ik toch graag even mijn frustratie kwijt. Dit punt doet me erg veel pijn om te lezen, dit betreft het volgende punt:
De vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers wordt vanuit milieu-overwegingen afgeschaft.
Daar ik gepassioneerd oldtimer liefhebber ben, ik heb enkele klassieke BMWs, vind ik dit toch erg schokkend. Het kan toch niet de bedoeling zijn om de hobby van vele Nederlanders af te pakken. De klassieker is voor veel mensen een vorm van ontspanning, leuke ritjes in de zomer, sociaal contact via een club en een aangename afleiding naast de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast is het ook behoud van cultureel erfgoed en net zo belangrijk onderdeel van de historie als een monumentaal pand of een schilderij.

Ik zit op diverse fora en hier is al geschokt gereageerd op het regeerakkoord. Voor mensen met een modaal inkomen wordt het bezit van een klassieke auto onbetaalbaar. Zeker wanneer het meerdere klassieke auto’s betreft.

Tevens vind ik het belachelijk dat de term “milieu-overwegingen” als argument wordt aangehaald. Ik begrijp dat de overheid wil ingrijpen inzake het feit dat er steeds meer belastingvrije diesels op de weg komen. Dit is meer een financieel feit, dan een feit inzake milieu-overwegingen. Mocht de milieu-overweging een dusdanig belangrijke reden zijn, dan werd de uitstoot van vliegtuigen wel aangepakt. Of een voetbalwedstrijd, welke ons Nederlanders ook nog eens handenvol aan belastinggeld kost vanwege de inzet van ME. Massale mensen die in hun auto naar deze wedstrijd toekomen en het gebruik van gigantisch veel energie tijdens deze wedstrijd.
Tevens las ik dat de hobby van de heer Samson zwemmen/waterpolo is. Er is veel energie nodig om zwembaden te verwarmen. Chloor welke aan het water wordt toegevoegd is ook niet echt milieuvriendelijk te noemen. Misschien moeten we met zijn allen deze milieubelasting eens doorrekenen en dan ook alle zwembaden sluiten!
Ik wil niemand zijn hobby ontnemen, maar dit zijn een paar concrete voorbeelden van activiteiten welke nog veel milieu vervuilender zijn..

Zoals eerder vernoemt begrijp ik dat er iets gedaan moet worden aan de mensen die dagelijks in hun belastingvrije diesel rijden om zo belasting te ontduiken (LPG noem ik bewust niet omdat dit een veel schonere brandstof is). Ik hoop dan ook dat de PVDA met een passende oplossing komt, zodat de ware oldtimer liefhebber nog op prachtige zomerdagen van zijn stukje cultuur kan genieten.

Graag verneem ik van u een reactie.

M.vr.gr.


nu eens afwachten wie als eerste reactie geeft.
Al heb je 150 pk en een sportuitlaat, ik hoor liever het geluid van mijn automaat!

BMW 2000 Touring aut, ceylon
BMW E12 520 1973, ceylon
BMW E21 323i baur 1980, polaris
BMW E30 325i cabrio, delphin
BMW 2002 1969 bristol
BMW 2002ti 1971 malaga
BMW e46 325i touring 2001, Cosmoszwart

Gebruikersavatar
Michael
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 2673
Lid geworden op: 12 september, 2006 09:26
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door Michael » 30 oktober, 2012 14:39

Ik, bij deze :mrgreen:
Gr Mich


» '70 BMW 2800 CS
» '68 BMW 1600 ti
» '68 BMW 2000cs
» '72 BMW 2002 tii Schwein
» '64 BMW 1800ti
» '69 BMW 1600 cab

Gebruikersavatar
Bouke Veurman
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 1550
Lid geworden op: 06 juli, 2008 19:27
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door Bouke Veurman » 30 oktober, 2012 14:59

Zo snel die Michael.. :wink:

Ik heb nog niets gehoord op mijn mail naar de FEHAC, ik zal ze ook nog eens bellen. Maar ergens gok ik dat ze gek worden...

Grtz
'72-er BMW 1802 dubbelgedellorto`d, Malaga rood

Gebruikersavatar
Bouke Veurman
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 1550
Lid geworden op: 06 juli, 2008 19:27
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door Bouke Veurman » 30 oktober, 2012 15:16

Ok ik heb de FEHAC gesproken, ze zijn momenteel bezig met een officieel persbericht. De beste man is verbolgen over het besluit van de regering. Hij acht het heel erg moeilijk om er nog tegen in te gaan, maar ze zijn hard aan het werk. Hun statement zal denk ik ongeveer zijn, zoals wij het allemaal delen hier. Door de grootschalige import van stinkende diesels, is deze maatregel ontstaan. Het resultaat daarvan is dat de mannen met de stinkbenzen een keertje achter hun oren krabben en oldtimerliefhebbers die hun hobby nog maar net kunnen betalen, straks hun hobby niet meer kunnen betalen. Oldtimers zijn niet alleen voor mensen met veel poen en Jaguars.

Hij vroeg mij of er mensen van het bestuur aanwezig zullen zijn bij de algemene ledenvergadering van de FEHAC 12 november a.s. Dat zou in ieder geval een uitgelezen mogelijkheid kunnen zijn om daarna een gebundelde stem te laten horen.

Groet,
Bouke
'72-er BMW 1802 dubbelgedellorto`d, Malaga rood

Gebruikersavatar
02plus
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 689
Lid geworden op: 09 maart, 2003 17:44
Locatie: Liempde
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door 02plus » 30 oktober, 2012 17:39

Ad

02PLUS
1600-2 1969 Ratlook
1600 -2 project
2002 project
bmw 528 E12

Gebruikersavatar
martin1802
Berichten: 407
Lid geworden op: 27 mei, 2012 15:20
Locatie: Valthermond (DR)
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door martin1802 » 30 oktober, 2012 18:48

Goed samengesteld bericht hierboven ^^ !!
Nu maar hopen dat het helpt zijn er al ideeën voor enige acties of protesten vanuit de liefhebbers ?

Mvgr,
Martin
E30 318 soon to be 320 project.
E30 316 mijn betrouwbare daily die elke dag boven de 340.000 uit tuft.
E30 325E het project van mij en mijn vader.

Gebruikersavatar
Maarten
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 1374
Lid geworden op: 12 september, 2004 22:02
Locatie: Liempde
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door Maarten » 30 oktober, 2012 18:55

anders protest meeting organiseren in den haag voor de deur

kunnen we daar onze stinkende oldtimers laten zien
bmw 1802 1971 verona stalling
bmw 2002 baur 1972 rot
bmw 2002 1972 inkamotorloos
bmw 1802 1973 golf geel 2l turbo LPG
bmw 2002 1974 verona project met laag stof erop
bmw 323i 1979 le mans blauw
bmw 316 1984santorin blauwm50b25
bmw 316i 1987 vies bruin

Gebruikersavatar
martin1802
Berichten: 407
Lid geworden op: 27 mei, 2012 15:20
Locatie: Valthermond (DR)
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door martin1802 » 30 oktober, 2012 19:41

Ja dan gooi ik er effe een bakje olie in dampt ie lekker :P
E30 318 soon to be 320 project.
E30 316 mijn betrouwbare daily die elke dag boven de 340.000 uit tuft.
E30 325E het project van mij en mijn vader.

Gebruikersavatar
karel fortuin
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 421
Lid geworden op: 26 november, 2006 11:49
Locatie: Dubbeldam
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door karel fortuin » 30 oktober, 2012 20:02

allemaal scheut remolie door de benzine-rookt het beste :evil: :evil: :evil:
1974 tricolore 2002ti
1975 verona 2002
2002 titansilber 320i 2.2 24v E46

Gebruikersavatar
martin1802
Berichten: 407
Lid geworden op: 27 mei, 2012 15:20
Locatie: Valthermond (DR)
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door martin1802 » 30 oktober, 2012 20:08

Ja maar dan kom ik niet meer thuis is nogal een eind fietsen uit den haag naar Drenthe :P
E30 318 soon to be 320 project.
E30 316 mijn betrouwbare daily die elke dag boven de 340.000 uit tuft.
E30 325E het project van mij en mijn vader.

Gebruikersavatar
Maarten
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 1374
Lid geworden op: 12 september, 2004 22:02
Locatie: Liempde
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door Maarten » 30 oktober, 2012 20:24

is juist niet de bedoeling dat ie rookt anders geef je ze gelijk :roll:
bmw 1802 1971 verona stalling
bmw 2002 baur 1972 rot
bmw 2002 1972 inkamotorloos
bmw 1802 1973 golf geel 2l turbo LPG
bmw 2002 1974 verona project met laag stof erop
bmw 323i 1979 le mans blauw
bmw 316 1984santorin blauwm50b25
bmw 316i 1987 vies bruin

Gebruikersavatar
karel fortuin
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 421
Lid geworden op: 26 november, 2006 11:49
Locatie: Dubbeldam
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door karel fortuin » 30 oktober, 2012 20:26

PUNT voor jou Maarten
1974 tricolore 2002ti
1975 verona 2002
2002 titansilber 320i 2.2 24v E46

Gebruikersavatar
mark
Berichten: 112
Lid geworden op: 07 september, 2003 11:21
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door mark » 30 oktober, 2012 20:49

Petitie bij de KNAC,allemaal even invullen!!

http://www.knac.nl/2012/10/30/knac-vero ... oldtimers/
'66 BMW 2000CA
'72 BMW 2002A
'72 BMW 2002
'75 BMW 2002Tii
'95 BMW 318Ti

Gebruikersavatar
martin1802
Berichten: 407
Lid geworden op: 27 mei, 2012 15:20
Locatie: Valthermond (DR)
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door martin1802 » 30 oktober, 2012 20:58

Gedaan en zal proberen om vrienden en kennissen ook te laten tekenen !
Mvgr,
Martin
E30 318 soon to be 320 project.
E30 316 mijn betrouwbare daily die elke dag boven de 340.000 uit tuft.
E30 325E het project van mij en mijn vader.

Gebruikersavatar
japo
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 1944
Lid geworden op: 29 juni, 2003 23:39
Locatie: tussen Wolvega en Heerenveen
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door japo » 30 oktober, 2012 21:30

site overbelast !!!
werkt dus wel.
Jan de Touringman

'73 2002 verona (poetsen) LPG (daily driver)
'73 2002 inka (knallen) powered by Lupurace!!
'82 E21 318i (uitgeleend)
'71 2000 malaga (wat er nog van over is)
'72 2000 Tii sahara (gesloopt)
'04 E46 Touring

Gebruikersavatar
karel fortuin
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 421
Lid geworden op: 26 november, 2006 11:49
Locatie: Dubbeldam
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door karel fortuin » 30 oktober, 2012 21:36

morgenvroeg nog maar eens proberen
1974 tricolore 2002ti
1975 verona 2002
2002 titansilber 320i 2.2 24v E46

Gebruikersavatar
Touring1600
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 140
Lid geworden op: 13 november, 2011 17:25
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door Touring1600 » 30 oktober, 2012 22:18

Petitie getekend !
BMW Touring 1600ti 1972 Atlantik

Gebruikersavatar
Guid02
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 1406
Lid geworden op: 14 mei, 2003 14:06
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door Guid02 » 31 oktober, 2012 08:23

op facebook hebben ze ook een link
Fel tegen het afschaffen van de vrijstelling van motorrijtuigbelasting voor oldtimers? Wij gaan in de aanval. U ook? Teken hier onze petitie: http://www.knac.nl/2012/10/30/knac-vero ... oldtimers/.
deel dit met al je vrienden en familie
Als mensen twitter hebben plaats dit dan ook op twitter
dit moet een olievlek worden (hehe) die steeds groter en groter wordt
groet
Guido

kashmir 1500 (63)
cham. 1600 (65)
bristol 2000ti (66)
cham. 1800 (67)
condorgelb 2002 baur #56 (71)
nevada 2000 (72)
verona 2002 baur (73)
malaga touring 2002 (74)
alpine/inka 2002 UKracer (75)
chamonix 2002aut (75)

Gebruikersavatar
Klaas Jan Crielaard
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 189
Lid geworden op: 17 september, 2012 22:55
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door Klaas Jan Crielaard » 31 oktober, 2012 19:12

Petitie getekend!

Zijn ze nauw helemaal gek geworden!
Dat die bewindslieden nu geen hobby hebben anders dan golfen of zo wil nog niet zeggen dat wij belasting moeten betalen voor het uitvoeren van een hobby, die ook nog eens goed is voor de belabberde economie.

Oldtimer liefhebbers geven een aanzienlijk kapitaal uit aan het onderhoud restauratie van hun dierbare bezit.
De vervuiling is sterk overdreven de meeste rijden echt niet meer dan een paar duizend per jaar.

Wat ze aan moeten pakken zou ik zeggen is het misbruik van het voordeel, je ziet de laatste tijd veer 200Ds en 190ers rijden met maar 1 doel een voordeeltje halen.
Als je dat aan banden legt of de import van dat soort auto belast lijkt me nuttiger.
1600-2 1970 in restauratie

Gebruikersavatar
RSM42
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 469
Lid geworden op: 16 april, 2010 21:53
Locatie: Heerhugowaard
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door RSM42 » 01 november, 2012 10:59

Zoals in het verleden is gebleken, is het aanbieden van petitie's een formeel gebaar van ongenoegen, deze word al handschuddend en met een brede glimlach aangenomen en vervolgens in een bureau lade gedumpt om daar te verstoffen.
Ik denk dat je beter een dag of 2 a 3 met een paar honderd oldtimers s'ochtends vanaf een uurtje of 6 van Amsterdam naar Maastricht kunt rijden, al hoestend en pruttelend met een gangetje van +/- 40km per uur met veel 'pech gevallen' en een paar 'rokende' motoren ertussen, 'geknapte' uitlaten, etc.

na zo'n actie beseft men in Den haag wel dat ze dat niet willen, oldtimer liefhebbers die hun recht opeisen om als volwaardig verkeers deelnemer ( daar betalen we dan immers voor) dagelijks mee te draaien in het huidige hectische verkeer.

Een eventuele milieu heffing voor de dieselrijders die het louter doen voor ontwijken van belastingen vind ik wel op zijn plaats, deze rijden immers toch minimaal 20.000km per jaar en zie ik persoonlijk niet als oldtimer liefhebber.

Op alle oldtimerbeurzen en shows kom je zelden of nooit een diesel tegen, het zijn niet bepaald collector item's.

Overigens denk ik dat ze beter de nieuwe kleine wegenbelasting vrije auto's kunnen aanpakken, deze regel is gebaseerd op de zuinige prestaties?? het is inmiddels bekend dat deze 'zuinige' auto's gemiddeld 30% méér brandstof verbruiken dat de fabrikant opgeeft, dus mee betalen. ook voor hen word het asfalt aangelegd en gepekeld om door te rijden, waarom moeten de oldtimers liefhebbers dat ophoesten, op een enkeling na staan die s'winters lekker droog en binnen, en als ze rijden is het hooguit een paar duizend km per jaar, dat worden overigens zeer dure als de kabinetsplannen doorgaan.

Verder betwijfel ik of het het beoogde € 156.000.000 opbrengt, als de plannen doorgaan zullen de meeste hun oldtimer slechts drie maanden op de weg houden en de overige periode geschorst houden.

Maar ja,.... waar vind je een paar honderd oldtimer liefhebbers die aan zo'n revolutionaire actie willen deelnemen. :?
René Stam
1600-2 Colorado S42 (in productie)

Gebruikersavatar
1802
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 980
Lid geworden op: 03 maart, 2003 21:52
Locatie: Nijverdal
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door 1802 » 01 november, 2012 14:03

Als er geen pekel ligt ben ik van de partij!
BMW 1802 1975
BMW Z3 1999
BMW e3 is helaas overleden nu een Hyundai matrix
Peugeot J9 camper 1980
er is maar één BMW en dat is een 02

Gebruikersavatar
martin1802
Berichten: 407
Lid geworden op: 27 mei, 2012 15:20
Locatie: Valthermond (DR)
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door martin1802 » 01 november, 2012 15:58

De mensen vinden zou geen probleem moeten zijn toch ????
We gaan toch niet allemaal weer de slappe Nederlander uithangen die wel klaagt maar uiteindelijk niks onderneemt als puntje bij paaltje komt ????
Ook al ligt er 4 meter dik pekel gewoon rijden dan maar een keer flink met de hogedruk spuit aan de slag als je weer thuis bent dit soort dingen moeten gewoon gebeuren !
E30 318 soon to be 320 project.
E30 316 mijn betrouwbare daily die elke dag boven de 340.000 uit tuft.
E30 325E het project van mij en mijn vader.

Gebruikersavatar
japo
Lid BMW 02 Club NL
Lid BMW 02 Club NL
Berichten: 1944
Lid geworden op: 29 juni, 2003 23:39
Locatie: tussen Wolvega en Heerenveen
Contacteer:

Re: 30-10-2012 Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!

Bericht door japo » 01 november, 2012 17:40

ik ben erbij hoor als het nodig is.
Jan de Touringman

'73 2002 verona (poetsen) LPG (daily driver)
'73 2002 inka (knallen) powered by Lupurace!!
'82 E21 318i (uitgeleend)
'71 2000 malaga (wat er nog van over is)
'72 2000 Tii sahara (gesloopt)
'04 E46 Touring

Plaats reactie